Veelgestelde vragen

Brussels Airport stelt alles in het werk om je te verwelkomen in een gezonde en veilige luchthaven. Dat onze gezondheidsmaatregelen voldoen aan de allerhoogste standaarden werd opgemerkt door Airports Council International, de wereldwijde overkoepelende organisatie van luchthavenbedrijven, die onze inspanningen bekroonde met een Airport Health Accreditation.

We vragen dat iedereen de “3 golden rules” respecteert

  • Draag een mondmasker
  • Ontsmet of was regelmatig je handen
  • Hou 1,5 meter afstand
Een overzicht van al onze veiligheids- en gezondheidsmaatregelen vind je hier:

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen

Reizen in tijden van corona is net een beetje anders. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent als je naar Brussels Airport komt. Hier vind je enkele reisadviezen en een overzicht van alle extra documenten die je nodig hebt voor je vertrek:

Paar extra tips

  • Kom op tijd naar de luchthaven: 2 uur voor een vlucht naar een Schengen bestemming en 3 uur voor een vlucht naar een non-Schengen bestemming
  • Brengt iemand je naar de luchthaven? Maak gebruik van de gratis drop off parking (10 min) want alleen passagiers mogen de luchthaven binnen
  • Vergeet je mondmasker niet
  • Zorg dat je van de extra documenten die je nodig hebt niet alleen een digitale maar ook een geprinte versie van mee hebt. (bv bewijs van je COVID-19 test)

Vereiste reisdocumenten & adviezen

De federale overheid voorziet voor elke bestemming (land/regio) een kleurcode in functie van het besmettingsrisico. Sommige maatregelen die van toepassing zijn op reizen naar België hangen af van de kleurcode van het land of de regio.
Bij kleurcode groen en oranje is er GEEN quarantaine en GEEN PCR test nodig als je terugkeert naar België.
Meer informatie over de kleurcodes per land/regio vind je hier:

Klik hier

Indien de kleurcode van groen naar oranje zou veranderen, is er geen verandering aangezien dat zowel voor kleurcode groen als oranje er GEEN quarantaine en GEEN PCR test nodig als je terugkeert naar België.

Indien de kleurcode van groen of oranje naar rood zou veranderen ben je verplicht 10 dagen in quarantaine te gaan en op dag 1 en dag 7 een PCR test laten afnemen.

Of het mogelijk is om je vluchten om te boeken indien de kleurcode zou veranderen naar rood hangt af van de luchtvaartmaatschappij bij wie je je ticket geboekt hebt en het type ticket dat je hebt gekocht. Indien je geboekt hebt via een reisbureau neem je best met hen contact op.

De corona-maatregelen verschillen per land en regio. Check regelmatig de heersende maatregelen op jouw bestemming, want ze kunnen snel veranderen.

Meer informatie over de kleurcodes per land/regio vind je hier:

Klik hier

Op dit moment heb je geen vaccincatiepaspoort nodig. Een Europese certificaat of coronapaspoort komt er wellicht vanaf 21 juni.
Ook wie geen EU COVID-19 certificaat heeft mag en kan dus reizen, maar moet misschien wel laten testen op COVID-19 om toegang tot een bepaald land te krijgen. Het certificaat kan reizen dus in de toekomst wel vereenvoudigen.

Heb je nog andere vragen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met corona en de luchthaven? De kans is groot dat je het antwoord hier vindt:

Andere vragen
Heb je het antwoord op je vraag niet gevonden?

Wij helpen je graag verder.

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste Brussels Airport-nieuws, reisinspiratie en acties direct in je mailbox. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.